Tiroidet nuk janë aktive sa duhet? Njihuni me shenjat që e tregojnë
Tiroidet janë gjëndra të vogla që ndodhen rreth kanalit tuaj të frymëmarrjes. Hormonet që sekretojnë kontrollojnë metabolizmin e trupit. Kjo "nënë e të gjitha gjëndrave" është e ndjeshme ndaj mosfunksionimit dhe kur kjo ndodh, ajo vepron në mënyra të ndryshme . Mund të prodhojë hormon të tepërt ose nuk prodhon mjaftueshëm.

Simptomat që mund të dalloni ndonjë problem të shkaktur nga tiroidet janë: Tiroidet prodhojnë hormone që kontrollojnë mënyrën se si trupi përdor energjinë. Mosprodhimi i këtyre hormoneve mund të çojë në një ndjenjë depresioni dhe letargjie. Gjëndrat tiroide dhe laringu janë të vendosura shumë afër njëria-tjetrës.

Pra, çdo mosfunksionim i gjëndrës tiroide mund të ndikojë në ndryshimin e zërit. Mbajtja e lëngjeve, një simptomë e zakonshme e tiroideve, mund të shkaktojë dhimbje në muskujt dhe nyjeve. Më së shpeshti kjo dhimbje ndjehet rreth këmbëve dhe përkeqësohet me aktivitet fizik.

Edhe pse arsyeja nuk është e njohur plotësisht, hulumtimi ka identifikuar qartë lidhjet midis mosfunksionimit të tiroides dhe humbjes së dëgjimit. Një metabolizëm më i shpejtë nënkupton një rritje të qarkullimit të gjakut. Kjo i bën veshkat tuaja të filtrohen më shumë, kështu që prodhohet më shumë urina.

Një oreks i tepërt mund të jetë një shenjë e tiroideve si lirimin e tepruar të hormoneve në trupin tuaj mund të bëjnë të ndiheni të uritur gjatë gjithë kohës.
Shtuar më 19/10/2019, ora 21:20
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori