Rama përmend regjisorin e njohur: Qartë dhe shqip, duhet një godinë e re
Kryeministri Edi Rama vazhdon të postojë opinonet e artistëve të cilët janë dakord me ngritjen e një godine të re për Teatrin.
Sot ai ka zgjedhur pikërisht regjisorin Altin Basha i cili thotë se duhet ngritur një godinë e re.

Si regjisor, po ju deklaroj me përgjegjësi, se ajo godinë nuk ofron mundësinë për zhvillimin e një krijimtarie cilësore teatrore dhe, për rrjedhim, një cilësi të ulët produkti për spektatorët dhe qytetarët, thotë Basha.

Postimi i plotë i Ramës

Regjizori Altin Basha, një ndër emrat më të spikatur të gjeneratës së re të krijuesve të skenës, mbështet njësoj si shumica dërrmuese e komunitetit teatror shqiptar, ndërtimin e Teatrit të Ri Kombëtar dhe shembjen e gërmadhës ekzistuese.

ALTIN BASHA:

Qartë dhe shqip, unë mendoj se duhet një godinë e re. Pjesa muzeale mund të zgjidhet brenda godinës së re. Si regjisor, po ju deklaroj me përgjegjësi, se ajo godinë nuk ofron mundësinë për zhvillimin e një krijimtarie cilësore teatrore dhe, për rrjedhim, një cilësi të ulët produkti për spektatorët dhe qytetarët.

Shtuar më 29/07/2019, ora 10:38
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori