50.19%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
49.81%
0.00%
0.00%
Pjesëmarrja: 82,499/188,341 votues (43.80%)
Shpend Ahmeti - L. VETËVENDOSJE!
Rifat Deri - ALTERNATIVA
Shyqiri Bytyqi - NISMA
Selim Pacolli - AKR
Avni Çakmaku - FJALA
Arban Abrashi - LDK
Arbër Vllahiu - AAK
Lirak Çelaj - PDK

ZGJEDHJET LOKALE 2017 - Rrethi i ParëARBAN ABRASHI 35.8%
ARBER VLLAHIU 3.3%
AVNI ÇAKMAKU 0.3%
LIRAK ÇELAJ 5.8%
RIFAT DERI 0.3%
SELIM PACOLLI 10.2%
SHPEND AHMETI 43.6%
SHYQIRI BYTYQI 0.7%


PrishtinaPrishtina është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Republikës së Kosovës. Qyteti është bashkësi dhe kryeqendra e Qarkut të Prishtinës.

Komuna e Prishtinës ka një popullsi prej 198.214 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2011.

Komuna e Prishtinës përbëhet nga 43 vendbanime mes tyre qyteti kryesor i Kosovës Prishtina.

Vendbanimet e Komunës së Prishtinës janë:
Ballabani | Barileva | Besia | Bërnica e Epërme | Bërnica e Poshtme | Busia | Çagllavica | Dabisheci | Dragoci | Drenoci | Gllogovica | Grashtica | Hajkobilla | Hajvalia | Keçekolla | Koliqi | Kolovica | Kukavica | Lebana | Llukari | Makoci | Mareci | Matiçani | Mramori | Nëntë Jugoviqët | Nisheci | Orlloviqi | Prapashtica | Prugoci | Radasheci | Rimanishta | Sinidoli | Siqeva | Slivova | Sofalia | Sharbani | Shashkoci | Tenezhdolli | Truda | Vranidolli | Zllashi | Zllatari