Të jetosh mes skamjes dhe frikës nga gjarpërinjtë, familja Bekteshi e harruar nga shteti (VIDEO)
Familja pesë anëtarëshe nga Gllogovia e Prishtinës, jeton mes varfërisë dhe frikës së gjarpërinjve.

45 kilometra nga qendra e Prishtinës, familja Bekteshi nga Gllogovica jeton në kushte të rëndë.

Familja pesë anëtarëshe, përveç kushteve të vështira, çdo ditë përballet edhe me rrezikun nga kafshimi i gjarpërinjve.

Kryefamiljari Nazmi Bekteshi, ka rrëfyer për lajmi.net, se kjo shtëpi është më shumë se 60 vjet e vjetër. Familja Bekteshi jetojnë vetëm nga një ndihmë sociale prej 80 eurosh e që shumë shpejt pritet që t’ia ndalin.

Për shkak se është i sëmurë dhe nuk mund të bart pesha të rënda, fëmijët janë ata që kujdesen për sigurimin e ujit të pijes dhe drunjve për gjatë gjithë vitit.

Nazmiu thotë se për shkak të rrezikut të gjarpërinjve, ai ka bërë kërkesë edhe në komunën e Prishtinës që t’i sigurohet një strehim, por që nga viti 2010 akoma nuk ka marrë asnjë përgjigje.

“I kom çu dokumentet për banesë në komunë edhe atje i kom hala. Kush nuk m’ka pranu e as nuk m’ka marrë parasysh. Për komunë s’kam çka flasim i kom kry”, thotë Nazmiu, i cili shton se qysh në vitin 2010 zyrtarë të Komunës së Prishtinës kanë qenë dhe e kanë shikuar gjendjen e shtëpisë dhe më pas nuk i kanë kthyer asnjë përgjigje.

E zonja e shtëpisë, është ajo që e bartë barrën më të rëndë. Elfetja thotë se ka pasur raste kur fëmijët i kanë mbetur pa bukë në sofër.

“Tybe m’ka ndodhë mos me pas çka me ju dhanë fëmijëve, po ju kam thanë hajt se bahet mirë, hajt se del naj kush na ndihmon”, rrëfen Elfetja.

Shtuar më 21/07/2019, ora 19:40
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori