Si do të hapen dosjet e Sigurimit (VIDEO)
Puna e parë që do të bëj Autoriteti për Informimin me të dhënat e ish-Sigurimit të Shtetit do të jetë krijimi i një arkive të plotë me të gjitha dosjet që ka disponuar ish Sigurimi i Shtetit dhe me pas çdo institucion, media, apo person juridik mund të ketë akses për të marre informacion mbi dosje te caktuara.

Kryetarja e sapozgjedhur e këtij Autoriteti, Gentiana Sula se hapja e këtij procesi nuk do të krijojë asnjë konflikt social mes personave të përfshirë në histori spiunazhi, që kanë sjellë me pas dramën e qindra familjeve në regjimin komunist, të kundërtën thotë ajo synon ligji për hapjen e dosjeve.

Kryetarja Sula thotë se modeli që do të ndiqet për të gjithë procesin është ai gjerman, por vende të tjera ish-komuniste që e kanë bërë hapjen e dosjeve vite me pas kane përdorur teknologji më moderne, ndaj mund të kërkohet të huazohen modelet e tyre.

Aktualisht Shqipëria dhe Rusia janë të vetmet vende që kanë qene pjesë e bllokut komunist, që nuk e kanë bërë hapjen e dosjeve, dy vende ku ky regjim vlerësohet edhe si me i egri./TV Klan/
Shtuar më 20/11/2016, ora 15:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori