"Policia! Ulu përtokë! Asnjë komunikim!". Si u shkatërrua rrjeti i prostitutave në Tiranë (VIDEO)
Policia e Tiranës ka publikuar pamje të operacionit "Taxi" si rrjedhojë, e të cilit u bë u mundur shkatërrimi i një rrjeti prostitucioni në kryeqytet duke arrestuar 11 persona.

Sipas Policisë së Tiranës, ishin shtetaset Ambra I dhe Fllanxe. A ,dyshohen se rekrutonin vajza të moshave të ndryshme për të ushtruar prostitucion dhe klientet siguroheshin prej organizatorëve, të cilët ishin taksistë.

"Aktiviteti i tyre kriminal kamuflohej dhe lehtësohej nëpërmjet aktivitetit si taksist duke bërë të mundur transportimin e vajzave që ushtrojnë prostitucion në Hotele dhe ambjente të tjera (që njësohen me to), për të kryer prostitucion.Gjithashtu dyshohet se këta shtetas në disa raste kanë siguruar dhe lëndë narkotike të llojit kokainë, të cilën ua shisnin klientëve"., - bën me dije policia.


Njoftimi i plotë i policisë

Vihen në pranga 11 shtetas / shtetase , midis tyre dhe një punonjes policie , proçedohen në gjëndje të lirë 10 të tjerë si dhe shpallet një shtetas në kërkim.

Policia e Tiranës në bashkëpunim me SH.Ç.B.A dhe Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë ka finalizuar Operacionin “Free Taxi” , në drejtim të goditjes së “Shfrytëzimit të femrave për prostitucion”

Si rezultat i këtij operacioni janë arrestuar në flagrancë dhe ndaluar shtetasi/ shtetaset:

1. Fllanxe.A ,37 vjeçe, lindur në Dibër, me shtetësi Maqedonase dhe banuese në Tiranë. Arrestuar për veprën penale të “Shfrytëzimit të Prostitucionit”, parashikuar nga neni 114 i K.penal, me preçedent të mëparshëm penal për të njëjtën tendence kriminale.

2. Ambra .I, 21 vjeçe lindur dhe banuese në Tiranë, e dënuar më parë për të njëjtën veper penale. Arrestuar për veprën penale të "Shfrytëzim Prostitucionit" parashikuar nga neni 114 i K. Penal

3. Anxhela Xh, 36 vjeçe ,banuese në Tiranë. Arrestuar për veprën penale të "Prostitucionit "dhe "Shfrytëzim Prostitucioni",parashikuar nga nenet 113 dhe 114 të Kodit Penal.

4. Maringlen Ahmetaj, vjeç 33 banues në Tiranë, “TAKSIST ”. Ndaluar për veprën penale të "Shfrytëzim Prostitucionit",dhe "Shitjes narkotikëve"parashikuar nga nenet 114 dhe 283 te K. Penal.

5. Arben Bici,36 vjeç ,banues në Tiranë, “TAKSIST ”. Ndaluar për veprën penale të "Shfrytëzim të Prostitucionit në bashkëpunim", parashikuar nga neni 114 dhe 25 i K.Penal.

6. Përparim Kola,41 vjeç ,lindur në Pukë dhe banues në Tiranë, "TAKSIST". Ndaluar për veprën penale të " Mos kallzimit të krimit"parashikuar nga neni 300 i Kodit Penal.

7. Kujtim Karamuça,50 vjeç, lindur në Librazhd dhe banues në Tiranë,“ TAKSIST ”. Ndaluar për veprën penale të " Shfrytëzimit të Prostitucionit "dhe Shitjes së narkotikëve, parashikuar nga nenet 114 dhe 283 te Kodit Penal.

8. Lendi Stefani, 47 vjeç lindur dhe banues në Tiranë .Arrestuar për veprën penale "Përshtatja e ambjenteve për përdorim droge" parashikuar nga neni 285/a i Kodit Penal.

9. Gjergji Rusa, 24 vjeç,lindur dhe banues ne Tiranë.Arrestuar për veprën penale të“Prostitucionit”, neni 113 i K. penal.

10. Albion Todri, 32 vjeç ,lindur ne Berat dhe banues ne Tiranë .Arrestuar për veprën penale “Shitje, prodhim narkotikësh” dhe “prostitucion” parashikuar nga neni 283 dhe 113 i Kodit Penal.

11. Elton Shtrepi, 32 vjeç, banues në Tiranë me detyrë punonjës policie. Ndaluar për veprën penale të" “Ushtrimi i ndikimit të autoritetit të paligjshëm ” Shfrytëzim prostitucioni kryer në bashkëpunim , dhe Moskallëzim krimi”, parashikuar nga nenet 245/1, 114 / 25 dhe neni 300 i Kodit Penal .

Janë proçeduar në gjëndje të lirë shtetasit:

1. E.S ,37 vjeç banues në Tiranë, proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

2. G. K, 41 vjeç lindur dhe banues në Tiranë, proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

3. A.B, 33 vjeç lindur në Dibër dhe banues në Tiranë. Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

4. R.D, 32 vjeç lindur në Dibër dhe banues në Tiranë. Proceduar për veprën vepren penale të “Prostitucionit”.

5. O. P, 26 vjeçe, lindur në Fier dhe banues në Tiranë. Proçeduar për veprën penale te “Prostitucionit”.

6. I. Gj, 28 vjeçe, lindur dhe banuese në Elbasan. Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

7. J.S, 35 vjeçe , lindur ne Durres dhe banuese në Tiranë. Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

8. A.B ,28 vjeçe, lindur dhe banues në Elbasan.Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

9. M. T, 22 vjeçe, lindur dhe banuese në Tiranë.Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.

10. G. H ,32 vjeçe banuese në Tiranë .Proçeduar për veprën penale të “Prostitucionit”.


Gjithashtu është shpallur në kërkim shtetasi :

• M .K ,banues në Tiranë i dyshuar për veprën penale të “Shfrytëzimit të Prostitucionit”, parashikuar nga neni 114 I Kodit Penal.

Arrestimi si dhe procedimi në gjendje të lirë i këtyre shtetasve u bë pas një hetimi disa mujor nga Seksioni kundër Trafiqeve të Paligjshme.

Përmes veprimeve proçeduriale duke përdorur dhe metoda speciale Policia e Tiranës ka dokumentuar aktivitetin kriminal të shtetasve të sipërpërmendur, të cilët në kohë dhe zona të ndryshme në qytetin e Tiranës kanë shfrytëzuar, ndërmjetësuar për prostitucion me qëllim përfitimi shtetaset e rekrutuara për të ushtruar këtë veprimtari të paligjshme.

Shtetaset Ambra I, Fllanxe. A , dyshohen se rekrutonin vajza të moshave të ndryshme për të ushtruar prostitucion dhe klientet siguroheshin prej organizatorëve.( taksistët)
Shuma per çdo klient shkonte nga 50 në 150 euro.

Aktiviteti i tyre kriminal kamuflohej dhe lehtësohej nëpërmjet aktivitetit si taksist duke bërë të mundur transportimin e vajzave që ushtrojnë prostitucion në Hotele dhe ambjente të tjera (që njësohen me to), për të kryer prostitucion.

Gjithashtu dyshohet se këta shtetas në disa raste kanë siguruar dhe lëndë narkotike të llojit kokainë, të cilën ua shisnin klientëve.

Shtuar më 06/02/2017, ora 13:05

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori