Nuk do ta besoni sa shumë ar gjendet brenda një kompjuteri (VIDEO)

Ari është një element kimik me simbolin Au. Ari kryesisht është përdorur si monedhë dhe bizhuteri. Ky metal me vlerë gjithashtu vlerësohet për aftësinë e tij për t’u mos u ndryshkur me kalimin e kohës.

Duke qenë se ari është përçues i mirë i elektricitetit dhe nxehtësisë, ai gjen përdorim të madh në pajisjet elektronike e sidomos në pajisjet kompjuterike ku procesori mbanë sasinë më të madhe të këtij elementi.

Në videon e më sipër mund të shihni procesin e riciklimit të pajisjeve kompjuterike të nxjerra jashtë përdorimit ku theks i veçantë i kushtohet nxjerrjes së arit nga këto pajisje. /albeu.com/Shtuar më 10/07/2017, ora 21:13

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori