Lirohen nga kampi famëkeq sirian katër fëmijë dhe disa gra shqiptare (VIDEO)
Gjysmë Hëna e Kuqe Siriane ka publikuar një video ku njoftohet lirimi i disa fëmijëve dhe grave shqiptare nga kampi Al Hawl në Siri, të cilët shumë shpejt do të kthehen në Shqipëri.

Ky operacion riatdhesimi vjen pas kërkesës së qeverisë shqiptare.

“Bashkëpunimi humanitar i kthen familjet nga kampi Al-Hol në Shqipëri

Pas sigurimit të të gjitha lehtësive të nevojshme nga qeveria Siriane, përpjekjet e Gjysmëhënës Arabe Siriane #Red lhlạl, në bashkëpunim me palët e interesuara, patën sukses në përfundimin e detyrës për kthimin e familjeve të banorëve të kampit në vendin e tyre, me kërkesë të qeverisë shqiptare.

Pas kryerjes së testeve të gjera mjekësore para largimit nga kampi, Gjysmëhëna e Kuqe shoqëroi shtetasit shqiptarë gjatë rrugës nga kampi për në Damask, nën ndjekjen dhe mbikëqyrjen e Inxhinierit Khaled Habbati, Shefi i organizatës.

Konsulli i Përgjithshëm Shqiptar në Liban, Mark Gharbel dhe delegacioni i tij shoqërues, gjithashtu do t’i shoqërojë ata në udhëtimin e tyre nga Damasku në Shqipëri.

Organizata e GjysmëhënësKuqe Arabe Siriane falënderon Federatën Ndërkombëtare të GjysmëhënësKuqe dhe Kryqin e Kuq dhe falënderon Presidentin e Federatës, Z. Francisco Rocca, partnerët humanitarë dhe të gjitha palët në terren; për lehtësimin e përfundimit të këtij misioni dhe detyra të tjera të organizatës, i cili synon të lehtësojë vuajtjet njerëzore dhe të mbrojë dinjitetin e të prekurve”, thuhet për operacionin.
Shtuar më 26/10/2020, ora 15:37

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori