Fotoja e parë nga teleskopi kompleks ALMA (VIDEO)
Teleskopi ALMA, me vlerë 1.3 milion dollarë ka “dhuruar” foton e parë. Teleskopi tani është hapur zyrtarisht dhe është gati për të eksploruar universin. Për ndërtimin e këtij teleskopi janë dashur vite të tera dhe ai është teleskopi më kompleks në botë.

Fotoja e parë tregon ndërveprimin e galaksive Antennae, të cilat ndodhen 70 milion vite dritë larg.


ALMA është një projekt i përbashkët ndërkombëtar mes Evropës, Amerikës së Veriut dhe Lindjes së Azisë. /albeu.com/

Shihni videon:
http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f8/1417334557" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=1192945578001&linkBaseURL=http%3A%2F%2Fwww.space.com%2F13143-complex-observatory-releases-image.html&playerId=1417334557&viewerSecureGatewayURL=https://console.brightcove.com/services/amfgateway&servicesURL=http://services.brightcove.com/services&cdnURL=http://admin.brightcove.com&domain=embed&autoStart=false&" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" swLiveConnect="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">
Shtuar më 04/10/2011, ora 10:00
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori