Çfarë e mban peng statusin e minatorit? (VIDEO)
Pëlqej
Për Bulqizën flitet gjithmonë kur humbasin jetën minatorët ose kur në media shfaqen pamjet e fëmijëve që ngarkohen me krom.

“Ari” i Bulqizës mund tu kishte sjellë shumë begati banorëve të qytetit dhe atyre që punojnë në galeritë e minierave, por kjo gjë nuk ka ndodhur.

Lidhja politikë-biznes ka bërë që gjendja e minatorëve të vështirësohet akoma më shumë.

Pas 27 vitesh demokraci, edhe pse minatorët që futen nëpër galeri rrezikojnë të mos shohin sërish dritën e diellit, ata ende nuk kanë një status që i mbron.

Për të përmirësuar gjendjen e minatorëve në Komisionin e Punës, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë të Kuvendit të Shqipërisë janë propozuar dy drafte për statusin, një nga politika dhe një nga Konfederata e Sindikatave të Shqipërisë.

Por përse minatorët nuk e kanë ende një status? Cili është roli i sindikatave dhe i politikës? Çfarë edhe kush e pengon? Sa do të rëndonte në buxhetin e shtetit? Si është gjendja e minatorëve?

Lidhur me këtë temë, flasin minatori Dilaver Përkoxha, Presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Shqipërisë, Kol Nikollaj, Taf Koleci, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së Sindikatave të Punonjësve të Industrisë të Shqipërisë, Deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim për qarkun Dibër Përparim Spahiu, ekonomisti Selami Xhepa dhe aktivisti Arlind Qorri. / Citizens Channel/
Shtuar më 12/12/2017, ora 19:09
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori