Arben Ahmetaj flet me gjuhën e Vuçiçit për taksat doganore të Kosovës ndaj mallrave serbe (VIDEO)
Qeveria e Shqipërisë është deklaruar kundër biznesit vendës dhe Qeverisë së Kosovës lidhur me vendosjen e taksës në masën 100 për qind ndaj mallrave serbe e atyre boshnjake.

Ministri Ahmetaj i sugjeron Kosovës të mos marrë masa të tilla me asnjë vend, pasi vendosja e tarifave, sipas tij, shkon si kosto mbi qytetarët.

Ndërsa për bizneset në Shqipëri masa e marrë nga Qeveria e Kosovës është e drejtë, por e vonuar në kohë, njëherësh edhe si mundësi dhe si një derë e hapur në rrugën drejt tregut të Kosovës.

Në mes të një debati proteksionist dhe me tipare nacionaliste, biznesi i Shqipërisë edhe mund të korrë përfitime nga ky vendim i Qeverisë së Kosovës.

Shtuar më 23/11/2018, ora 13:58

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori