Verizon Wireless rimburson klientët e saj
Verizon
Verizon">Verizon Wireless">Wireless tha se do të rimbursojë rreth 15 milionë të klientëve të saj për shkak se kompania i ka ngarkuar gabimisht ato për të dhënat e seancave.

Gjatë viteve të fundit, rreth 15 milionë konsumatorë të Verizon">Verizon të cilët nuk kishin plane të të dhëna janë faturuar për seancat në telefonat e tyre, tha Mary Coyne, zëvendës avokati i përgjithshëm i kompanisë, në një deklaratë.

Ajo shtoi se shumica e seancave të të dhënave të përfshirë në shkëmbimet e vogla të shkaktuara nga built-in software. Të tjerët të përfshirë ne hapjen e web, të cilat nuk duhet të ishin faturuar, tha ajo.

"Ne kemi adresuar këto çështje për të shmangur akuzat e të dhënave të paqëllimshme në të ardhmen," tha Coyne. "Qëllimi ynë është për të ruajtur besimin e klientëve tanë dhe për të siguruar që ata të marrin përvojën më të mirë të mundshme."

Konsumatorët e tanishme do të marrin njoftimin e kredive të tyre në tetor ose do i hiqet nga fatura e nëntorit midis 2 $ dhe $ 6 në shumicën e rasteve, ndërsa ish-klientët mund të presin për të marrë parate e rimbursuara me postë. Disa do të marrin kredi të mëdha ose rimbursimet.
Shtuar më 04/10/2010, ora 14:30

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori