Tregu i komunikimeve xhiroi 55.4 miliardë lekë në 2012-n
“Vodafone” vazhdon të dominojë tregun e komunikimeve elektronike. Sipas të dhënave nga Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), për vitin 2012 kjo kompani ka xhiruar 23.5 miliardë lekësh, me një rritje vjetore mbi 16%.


Rritje të ardhurash ka pasur edhe për “Plus Comunication” e cila xhiroi 1.8 miliardë lekë, nga rreth 760 milionë lekë në vitin 2011">2011, por sërish zë një pjesë të vogël të tregut.

Ndërsa “AMC” dhe “Eagle Mobile” kanë pësuar rënie. “AMC” pësoi përsëri tkurrje vitin e kaluar në 12.3 miliardë lekë, 6.1% më pak krahasuar me vitin 2011">2011. Dikur operatori më i madh në tregun e komunikimeve, AMC pësoi rënie për të katërtin vit radhazi dhe xhiroja vitin e kaluar ra pothuajse në gjysmën e vlerës së vitit 2008. Në rënie, për të dytin vit radhazi, edhe “Eagle Mobile”, që deklaroi xhiro nëvlerën e 4.3 miliardë lekëve, me një rënie prej rreth 12% krahasuar me vitin 2011">2011. “Plus Comunication” rriti të ardhurat në 1.8 miliardë lekë, nga rreth 760 milionë lekë në vitin 2011">2011, por sërish zë një pjesë të vogël të tregut. Pas një rënie prej dy vitesh radhazi, operatori më i madh i telefonisë fikse,
“Albtelecom”, i rriti të ardhurat me rreth 12% krahasuar me vitin 2011">2011.

Të ardhurat totale të operatorëve në tregun e komunikimeve elektronike për vitin 2012 ishin rreth 55.4 miliardë lekë. /albeu.com/
Shtuar më 05/09/2013, ora 17:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori