TikTok është ndaluar në Pakistan
TikTok është ndaluar në Pakistan për shkak të dështimit të tij për të filtruar përmbajtjen "imorale dhe të pahijshme".

Pakistani bëhet kompania e fundit që ndërmerr veprime kundër aplikacionit viral.

Shqetësimet kanë filluar nga privatësia dhe shqetësimet e sigurisë në lidhje me pronarët kinezë të aplikacionit deri te natyra e përmbajtjes që ndahet.

Zyrtarët thanë se ndalimi në Pakistan ishte ndërmarrë për shkak të natyrës së përmbajtjes që po postohej në aplikacion.

Autoriteti i Telekomunikacionit i Pakistanit (PTA) tha se kishte lëshuar një njoftim përfundimtar për kompaninë, në funksion të "ankesave dhe natyrës së përmbajtjespostohej vazhdimisht në TikTok".

Por TikTok dhe pronari i saj Bytedance nuk kishin arritur të tregonin një "mekanizëm efektiv për moderimin proaktiv të përmbajtjes së paligjshme në internet", tha autoriteti, dhe kështu aplikacioni ishte ndaluar.
Shtuar më 10/10/2020, ora 23:24

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori