SHBA mbyll faqet torrente
Vendimi i mbylljes së faqes
Faqja Torrent-Finder.com është mbyllur sot nga qeveria e SHBA-ve për shkak të shqetësimeve të pronësisë intelektuale, duke përfshirë shkeljen e autorit dhe trafikimin e mallrave të falsifikuara.

Agjensitë e emëruara në njoftim përfshijnë Depertamentin e Drejtësisë, Të drejtat e pronës intelektuale kombetare, Qendrat koordinuese, Emigracioni dhe Doganat.

Faqja e lartëpërmendur Torrent-Finder.com nuk ka pritur një këso lloj mbyllje të rastësishme. Ajo shërbente vetëm si makinë kërkimi për torrente, duke përfshirë disa kode iframe dhe linqe që dërgojnë në faqe tjera. Pronari i faqes tha se unë nuk kam bërë asgjë ilegale, faqja ime ishte vetëm një motor kërkimi njesoj si Google dhe Bing që shërbejnë për kërkime të ndryshme. Ai tregoi se nuk ishte lajmëruar nga kompania e hostimit GoDaddy nga e cila ishin ndryshuar DNS-të dhe ishte vendosur indeks i ri, por kur ka kontaktuar më kompaninë GoDaddy, ka marrë përgjigjen se kjo kompani nuk kishte asnjë lidhje me mbylljen e faqes dhe gjithçka është bërë nga qeveria amerikane dhe ICANN.

Nëse faqet për torrente u mbyllen, tani do të mbyllen edhe ato që ofrojnë muzikë falas dhe ato që ofrojnë materiale pornografike. (albeu.com)
Shtuar më 28/11/2010, ora 18:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori