Resetim I Kopmjuterëve me Athlon 64 dhe Service Pack 2
Albeu.com
Microsofti po e begaton çdo ditë Knowledge Base të vetëm me artikuj të rinj, dhe më i riu ka të bëjë me problematikën e resetimit të kompjuterëve me ndonjërin nga çipat 64-bitësh të AMD-së nëse në ta është instaluar Service Pack 2 Windows XP. Microsofti po e begaton çdo ditë Knowledge Base të vetëm me artikuj të rinj, dhe më i riu ka të bëjë me problematikën e resetimit të kompjuterëve me ndonjërin nga çipat 64-bitësh të AMD-së nëse në ta është instaluar Service Pack 2 Windows XP.
Pra, nëse kompjuteri ka të inastaluar driverin mpegport.sys, dhe njëkohëshisht të aktivizyar NX ( no execute) flag në processor dhe nëse instalohet Server Pack 2, është e sigurt që kompjuteri të resetohet pandërprë.
Tani për tani si zgjidhje për anashkalim të këtij problemi është deinstalimi I SP2 nga kompjuteri, apo konfigurimi I DEP ( Data Execute Protection – përkrahja softverike për teknologjinë NX në SP2) përjashtimeve në mënyrë që t’i lejohet mpegport.sys driverit që megjithatë të shkruajë në hapësirën memorike të cilën DEP-i nuk ia lejon.
Detajet për këtë mund t’i gjeni në adresën http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;878474
Shtuar më 22/03/2005, ora 21:04
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori