Pajisja e re e gjurmëve të gishtit, identifikon të dyshuarit në më pak se një minutë
Një sistem i ri i skanimit të gjurmëve të gishtave lejon policinë të identifikojë një të dyshuar të mundshëm nën një minutë në vendin e ngjarjes sipas zyrtarëve që testojnë teknologjinë.

Sistemi përfshin një pajisje të vogël që lidhet me “telefonat e mençur” që përdoren tashmë nga oficerët e vijës së parë dhe pastaj përdorin portalin e ri të shërbimeve biometrike për të kërkuar regjistrime të mbajtura në të dyja bazat e të dhënave të policisë dhe emigracionit.

Policia e West Yorkshire është duke punuar me zyra të ndryshme në një gjyq të sistemit duke koduar 250 nga skanerët tek oficerët në javët e ardhshme.

Zyra e Shtëpisë tha se e pret që 20 forca të tjera të përdorin atë deri në fund të vitit.

Duke demonstruar pajisjen, e cila duket si një pajisje e vogël e internetit, Kryeinspektori Ian Williams tha se për herë të parë tani mund të identifikojnë dikë në rrugë përmes gjurmëve të gishtërinjve përmes këtyre të dhënave bazë.

“Mund të marrim fotografinë e individit dhe të kemi një regjistër të plotë të individit, i cili na jep një identifikim të vërtetë të plotë. Prej momentit që marrim gjurmët e gishtave, ne marrim rezultate përmes kontrollit të PNC-së dhe fotografisë në më pak se një minutë”, thuhet tutje nga Williams. /albeu.com/
Shtuar më 11/02/2018, ora 17:05

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori