Me “Google Earth” doli në pah një sekreti 4000 vjeçar
Një rast i rrallë nuk i ka shpëtuar nga duart “Google Earth”-it, programit i cili servir para neshgjitha detajet e Tokës nga sateliti i “Google”-it. Me ndihmën e “Google Earth” doli në pah një përbërje 4000-vjeçare.

Programi i cili servir para neshgjitha bukuritë e botës, “Google Earth” ka zbuluar një përbërje gjigante të ngjashme me dinozaurët në Peru.

Përbërja e cila ka lindur 4000 vite më parë ka krijuar tashmë një fushë të re turistike për Perunë e shtrirë në tokat e Machu Picchu-s, në një nga qendrat më të njohura arkeologjike të Amerikës së Jugut.

Zbuluesi i parë i kësaj mbetjeje gjigante ishte Dr. Robert Benfer nga universiteti Missourit, i cili pohon se kjo zonë zotëron një potencial të lartë turistik. Zona e zbuluar me një gjerësinë 400m mendohet të jetë 4000-vjeçare dhe përbën një nga mbetjet më të lashta të zonës. Kjo do të ndikojë edhe në zhvillimin e shpejtë të zonës.
Shtuar më 18/04/2012, ora 13:17

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori