Ku po shkon pionieri i internetit?
Yahoo
Pionieri i internetit ka parë kohë më të mira. Ai po parakalohet majtas e djathtas nga Google dhe Facebook, të ardhura të rëndësishme nga reklamat janë në rënie. Ekspertët shohin vend për përmirësime.

Gazetat dhe mediet online janë plot me njoftime për Google dhe Facebook, por shumë rrallë informohet për pionierin e internetit Yahoo. Edhe kur flitet për Yahoo-në informacionet janë shpesh të pakëndshme: rënie në vlerën e aksioneve në bursë, luftë për pushtet në kryesinë e koncernit, tatëpjetë.

Në vitin 2008 Microsoft pati ofruar 47 miliardë dollarë amerikanë për blerjen e Yahoo-së, por oferta nuk u pranua asokohe. Aktualisht sipërmarrja e kuotuar në bursë nuk vlen më as 20 miliardë dollarë, dhe xhiroja dhe fitimet globale kanë qenë në rënie kohët e fundit.
Probleme i shkaktojnë Yahoo-së edhe sukseset e Google dhe Facebook. Dy gjigantët e sektorit të internetit po i hyjnë gjithnjë e më shumë në pjesë pionerit Yahoo në të ardhurat nga reklama. Kush ka më shumë përdorues mund të tërheqë edhe më shumë klientë nga reklamat dhe Yahoo me rreth 700 milionë përdoruesit e tij në të gjithë botën është shumë prapa konkurrencës.

Ylli i ri në industrinë e reklamës është Facebook: sipërmarrja mbledh pa u lodhur të dhëna personale nga përdoruesit, një tmerr për mbrojtësit e të dhënave dhe një ëndërr për këdo që merret me reklamë. Yahoo nuk ka mundësi ta ofrojë këtë fluks të pandërprerë të dhënash.
Shtuar më 10/02/2012, ora 16:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori