Jahti që funksionon me energji diellore
Duket sikur është mbajtësja më e vogël e aeroplaneve por në fakt ky mjet lundrimi është jahti më i madh në botë që funksionon me energji diellore. Tûranor PlanetSolar është aktualisht në një udhëtim për të vendosur një rekord botëror dhe për të promovuar përdorimin e energjisë diellore.

Jahti e ka filluar udhëtimin e tij në shtator të 2010 dhe ka pasur disa ndalesa që përfshijnë Miami-n, Kankun-in dhe ishujt Galapaos. Ka kushtuar 12.5 milionë euro për tu ndërtuar.

Emri i tij Turanor, vjen nga romani "Lord of thë Rings" që do të thotë "Fuqia e Diellit"./albeu.com/
Shtuar më 30/05/2011, ora 12:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori