Brenda 40 vitesh, njerëzit do të kenë bazen e tyre në hënë (FOTO-LAJM)

Agjencia Hapësinore Europiane(ESA)ka prjektuar të parën bazë hënore të banueshme.ESA ka bashkëpunuar me firmën Foster+ Partners për të nisur punën për të parën bazë të përhershme njerëzore në të vetmin satelit natyror të Tokës.

Ekspertët thonë se njerëzit do të vendosen aty brenda 40 vitesh. Në teori 90 përqind e materialeve për të ndërtuar strukturën tanimë ekziston në Hënë, kështu që robotët dhe disa pajisje do të transportohen nga Toka.

Shtuar më 02/02/2013, ora 11:54

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori