Autostrada nënujore, sporte dhe pushime në Hapësirë: Si do duket bota pas 50 vitesh (FOTO LAJM)

Autostradat nënujore, sportet dhe pushimet në Hapësirë ??janë disa nga zbulimet e ardhshme të cilat do të jenë të zakonshme pas 50 vitesh, ka parashikuar një raport i ri për të ardhmen e teknologjisë.

Parashikimet janë përpiluar nga një grup akademikësh dhe futuristësh, duke përfshirë presidentin e TechUK dhe bashkë-kryetarin e Institutit të Kodimit Jacqueline de Rojas, drejtor i inxhinierisë dhe arsimit në Akademinë Mbretërore të Inxhinierisë, Dr Rhys Morgan dhe futurologu ushqimor Dr Morgaine Gaye.

Raporti është porositur nga Samsung për të shënuar hapjen e Samsung KX, 'hapësirën e re të përvojës' të firmës së teknologjisë dhe dyqanit me pakicë në King's Cross, Londër, e cila do të organizojë mësime teknologjike, sesione shëndetësore dhe mirëqenieje dhe klasa të tjera.

E quajtur Samsung KX50: Ardhmëria në Fokus, sugjeron që deri në vitin 2069 transporti do të jetë revolucionarizuar me sisteme transporti me tuba nënujorë në përdorim midis Britanisë së Madhe, Evropës kontinentale dhe rajoneve të tjera, ku podat me shpejtësi të lartë transportojnë udhëtarët midis disa vendeve në më pak se një orë.

Taksitë dhe autobusët fluturues do të përdoren gjithashtu në zonat urbane për të ulur bllokimet, ndërsa më shumë udhëtimi në distanca të gjata do të përfshijnë raketa të ripërdorshme që fluturojnë në atmosferën e sipërme dhe me shpejtësi të lartë, duke shkurtuar kohën e udhëtimit midis Londrës dhe Nju York-ut në më pak se 30 minuta.
Shtuar më 29/08/2019, ora 11:01

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori