Audi Hydron Concept, edhe për tokë edhe për ujë
Audi Concept
Disenjatori David Cardoso e projektoi Audi Hyron Concept të dedikuar për udhëtim nëpër tokë dhe ujë. Audi Hydron Concept në asfalt është njëjtë i shkathët sikur në ujë. Qarkullon nëpër ujë apo tokë Audi Hydron Concept është makinë elektromobil e cila shfrytëzon tërheqjen në katër rrota dhe kështu që në secilën rrotë gjendet nga një elektromotor, shkruan gazeta Zëri.

Rrotat e automjetit gjatë vozitjes në ujë mund të kthehen deri në 90 shkallë me çka shndërrohen në helikë. Rrotullimi i secilës rrotë “në mënyrë të pavarur”, sjell përparësi edhe gjatë vozitjes nëpër tokë. Parkimi me kthimin e këtyre rrotave është më se e i thjeshtë dhe kërkon hapësirë minimale për të kryer një veprim të këtillë.

Me secilin elektromotor nëpër rrota mund të drejtohet në mënyrë të pavarur, kështu që mund të sigurohet tërheqja 4x4, për vetëm pjesën e parme apo të pasme, ndërsa avantazh i 4x4 tërheqjes është kontrollimi i secilit elektromotor të rrotave sidomos në “off-road” terrenin. Në brendinë e rregulluar bukur mirë, por paksa të ngushtë, Audi Hydron Concept mund të gostisë pa problem tre persona.

Dyert janë të bërë me një strukturë të veçantë nëpër të cilat uji shkon nga pjesa e përparme deri tek rrotat e pasme në mënyrë që të zvogëlohet rezistenca dhe të lehtësohet vozitja dhe kontrolli nëpër ujë.
Shtuar më 05/01/2011, ora 10:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori