ABB, Bosch, Cisco dhe LG krijojnë platformë për "shtëpitë inteligjente"
ABB, Bosch, Cisco dhe LG janë bashkuar për të krijuar një platformë softuerësh standarde, në të cilën mund të bazohen të gjitha ndërlidhjen e të ardhmes. Ndërsa sisteme të tilla inteligjente tashmë ekzistojnë, shumica e tyre mbështeten në standarde të ndryshme dhe nuk mund të “komunikojnë” me njëra-tjetrën, shkruan krokodili.com.


Kompanitë e përmendura këtu janë në kërkim për të krijuar një grup të përbashkët të funksioneve, standardeve, tiparesh dhe masave të sigurisë që do të lejojnë të gjitha pajisjet dhe sistemet që të lidhen me anë të telave fizike apo Wi-Fi me një shpërndarës qendror, që do të lejojë përdoruesit për t’i kontrolluar ato sisteme me anë të një aplikacioni në pajisje të tjera. Qëllimi është për të krijuar themelin mbi të cilin të gjithë prodhuesit e pajisjeve elektronike mund të krijojnë një ekosistem të ndërlidhur. /albeu.com/
Shtuar më 31/10/2013, ora 15:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori