"Zgjohu" reagon kunder shpernguljes se shqiptareve drejt Europes
Albeu.com
Lëvizja Qytetare ZGJOHU! shprehet jashtëzakonisht e shqetësuar nga lajmet për shpërngulje të theksuar të qytetarëve shqiptar nga Maqedonia në drejtim të Evropës perendimore në kërkim të jetës më të mirë.
ZGJOHU! informon të gjithë qytetarët që liberalizimi i vizave për qytetarët e Maqedonisë paraqet vetëm një mundësi për udhëtime turistike dhe qëndrime të shkurtëra deri në 90 dite në vendet e zonës shengen pa asnjë mundësi për punë dhe studim në ato vende. Leja për punë në Evropën perendimore mundësohet vetëm nëpërmjet marrjes së vizës të tipit D që kushtëzohet me lejen e punës në vëndin përkatës. Maqedonia gjithashtu ka nënshkruar marrëveshje me Unionin Evropian si dhe me çdo vend anëtar të zonës shengen për rikthim të qytetarëve të saj dhe në këto shtete nuk është e mundur t'u ipet azil qytetarëve nga Maqedonia.

Lëvizja ZGJOHU! bashkë me Shoqatat e Historianëve, Arsimtarëve, Piktorëve, Intelektualëve, Artistëve dhe Shkrimtarëve shqiptarë si dhe shumë OJQ tjera apelojnë deri te të gjithë agjencionet turistike që mos t'i manipulojnë qytetarët shqiptarë duke i keqinformuar rreth mundësive për qëndrim dhe punë në vendet e Evropës perendimore si rezultat i liberalizimit të vizave për qytetarët e Maqedonisë. Mallkimi i kombit do të bie mbi ato që me gënjeshtra po krijojnë rradhë të tëra të qytetarëve për të braktisur trojet e baballarëve dhe po shesin pasurinë e tyre familjare për një gënjeshtër turistike për përfitime mbi tragjedinë e popullit.

Vështirësitë ekonomike të qytetarëve tanë nuk do të zhdukën duke e shitur gjithë pasurinë e tyre dhe duke u shpërngulur për të hasur në një zhgënjim edhe më të madh sesa në vendin e tyre. Patriotizmi fillon ke pragu i derës dhe rruga jonë mund të jetë e gjatë, ngjitja jonë mund të jetë e vështirë, por ajo çka historia na ka mësuar është se në keto troje ne vuajmë dhe rimëkëmbemi si një, sepse jemi një.

Një vend pa artefakte është vend pa kujtesë, një vend pa kujtesë është një vend pa histori, një vend pa njerëzit e vet, nuk është vend.
Shtuar më 23/02/2010, ora 15:10
Tage: arkiv
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori