Këto janë marrëveshjet që do të nënshkruhen nga Rama dhe Haradinaj
Mbledhja e përbashkët ndërmjet Qeverisë së RepublikësKosovës dhe Qeverisë së Republikës së Shqipërisë mbahet me 26 nëntor, me fillim prej orës 10:30 në Pejë.

Mësohet se dy qeveritë heqin roamingun por ende e paqartë nëse do të hiqet kufiri. Ndërkaq Kosova më në fund hap pikë doganore në Durrës,raporton indeksonline.

Rendi i ditës

1. Hapja e mbledhjes dhe fjala e Kryeministrit të RepublikësKosovës, Ramush Haradinaj, pasuar nga fjala e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama (secila fjalë do të jetë rreth 8 min)
2. Informimi i kabineteve lidhur më të arriturat për vendosjen e Pikës Doganore të RepublikësKosovës në Portin e Durrësit.
3. Informimi i Kabineteve lidhur me Deklaratën e objektivave të përbashkëta për themelimin e Dhomës Ekonomike Bilaterale Shqipëri-Kosovë.
4. Nënshkrimi i Marrëveshjes për heqjen e çmimeve të shërbimeve Roaming për rrjetet publike të komunikimeve të lëvizshme ndërmjet ministrive përgjegjëse për fushën e komunikimeve elektronike të Republikës së Shqipërisë dhe RepublikësKosovës.
5. Nënshkrimi i Protokollit për Kryerjen e veprimtarive të përbashkëta të kontrollit doganor në pikën e përbashkët të kalimit kufitar Morinë-Vërmicë, në mes të Ministrisë së Financave të Republikës së Kosovë dhe Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë së Republikës së Shqipërisë.
6. Nënshkrimi i marrëveshjes për bashkëpunimin në fushën e borxhit publik, financimeve të huaja dhe marrëdhëniet me institucionet Financiare Ndërkombëtare.
7. Nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit ndërmjet Agjencisë për pronësinë industriale të RKS dhe Drejtorisë së përgjithshme të pronësisë industriale të Republikës së Shqipërisë.
8. Nënshkrimi i Protokollit ndërmjet Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural të RepublikësKosovës, për njohjen bilaterale dhe unifikimin e modeleve të certifikatave shëndetësore, veterinare dhe fito sanitare që do të shoqërojnë ngarkesat e kafshëve të gjalla, produkteve me origjinë shtazore dhe produktet bimore gjatë importit, eksportit dhe transitit midis Republikës së Shqipërisë dhe RepublikësKosovës.
9. Nënshkrimi i Marrëveshjeve për bashkëpunim në fushën e Rinisë.
10. Nënshkrimi i marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së RepublikësKosovës për bashkëpunim, nxitjen e biznesit dhe të informimit të diasporës.
11. Nënshkrimi i Marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së RepublikësKosovës për njohjen reciproke të patentë shoferëve.
12. Nënshkrimi i Projekt “marrëveshjes së bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë, ndërmjet ministrisë shëndetësisë dhe mbrojtës sociale të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Shëndetësisë së RepublikësKosovës.

Pas përfundimit të mbledhjes, zhvillohet ceremonia solemne e nënshkrimit të marrëveshjeve mes dy qeverive.
Shtuar më 21/11/2018, ora 17:35

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori