Xhaçka: Kongresi i PS-së, 50 % do jenë femra
Në një mbledhje të ForumitGruas Socialiste, deputetja Olta Xhaçka bëri thirrje për anëtarësim të grave dhe vajzave në strukturat e PS-së, nën moton “Bashkë për të ardhmen e Shqipërisë”.

"Sot e mbledhim këtë Asamble të ForumitGruas Socialiste për t’ju paraqitur një sërë projektvendimesh që kanë për qëllim kryesor riorganizimin e forumitgruas sipas ndarjes së re territoriale, zhvillimin e procesit zgjedhor në strukturat vendore e qendrore të forumit të bazuara në një reformë të thellë organizative e strukturore që ka përfshire të gjithë Partinë Socialiste në një proces që ka objekt parësor demokracinë e brendshme.

Jemi të ndërgjegjshëm se organizimi i forumit ka pasur problemet e veta në aspektin organizativ sikurse partia socialiste në përgjithësi. Kemi akoma shumë për të bërë sa i takon asistencës e kontrollit ndaj strukturave të zgjedhura vendore, demokracisë së brendshme e kolegjialitetit në vendimmarrje, angazhimit të anëtarëve të forumit, ndërtimit e funksionimit të organizatave të grave e çështje të tjera. Por ky është momenti për të reflektuar shumë seriozisht dhe për të bërë një analizë të plotë që të mund të bëjmë përmirësimet e domosdoshme në këtë proces reformimi organizativ.

Kjo reformë që ka nisur në forumin e gruas paralelisht me atë në Partine Socialiste synon:
1-Forcimin dhe konsolidimin e organizatave të gruas përmes shtimit me anëtare të reja, shtrirjes kapilare të tyre në territorin që mbulojnë si dhe përmirësimin e nivelit të drejtimit të organizatave të grave.
2-Kjo reformë synon vlerësimin e rolit vendimtar të anëtares së thjeshtë të forumit dhe partisë në suksesin e forcës sonë politike duke respektuar e vlerësuar kontributin dhe meritën e gjithsecilës përmes konkurimit të lirë dhe përfaqësimit në të gjitha nivelet. Duke reflektuar edhe nga gabimet e këtyre dy vjetëve që shkuan, do të ofrojmë një qasje tjetër ndaj çdo anëtareje të forumit e të partisë duke i dhënë respekt dhe vlerësim konkret cilësdo që ka një kontribut të matshëm në rezultate konkrete po edhe duke i dhënë vlerën e merituar cilësdo që kontribuon në suksesin tonë të përbashkët.

Ne duhet të ndërtojmë të gjitha bashkë një proces me moton “Motivim, Besim, Angazhim, Vlerësim”.
3-E fundit, por jo për nga rëndësia, kjo reformë synon të thuajse dyfishoje anëtarësinë e Partisë Socialiste me 150 mijë anëtare ku një rol të rëndësishëm duhet ta luaje Forumi i Gruas Socialiste përmes fuqizimit të saj, shtimit të radhëve të saj, si dhe shtrirjen e plotë të strukturave të saj në të gjithë territorin e vendit.

Në emër të forumitgruas, i bëj thirrje të gjitha grave dhe vajzave që dëshirojnë të kenë një zë në vendimmarrje të bëhen pjesë, të anëtarësohen apo të angazhohen në Forumin e Gruas Socialiste. Ne synojmë ti japim hapësirën e lirisë dhe përfshirjes, veprimit e përfaqësimit cilësdo që dëshiron të kontribuoje me moton “Të gjitha për të ardhmen e Shqipërisë”, duke i dhënë rrugë një procesi hapjeje të forumitgrave e Partisë Socialiste në të gjitha nivelet e saj, duke e konsideruar këtë një fillim të ri e një shans të ri për cilëndo që dëshiron ti bashkohet socialisteve e progresisteve.

Partia Socialiste dhe mazhoranca jonë qeverisëse janë përgjegjëse për shumë risi pozitive në betejën për më shumë mundësi të barabarta mes burrave e grave. Për herë të burrat nuk janë më shumicë në këshillat bashkiake, madje në atë të Tiranës ata janë pakicë.

Për herë të parë gra dhe vajza drejtojnë në funksione të rëndësishme vendimmarrëse, deri dje domain-e të burrave.
Për herë të parë 50% e kandidaturave për delegatë të Kongresit të partisë do të jenë gra dhe vajza. Kongresi është një nga momentet më të rëndësishme në jetën partiake pasi atje merren vendimet mbi veprimtarinë dhe drejtimin e aktivitetit të Partisë Socialiste. Ndaj unë u bëj thirrje që forumet e grave në çdo njësi vendore të angazhohen për të propozuar emrat më përfaqësues për delegate kongresi.

Ne i bëjmë thirrje cilësdo që ka ambicien të bëhet pjesë e ndryshimeve të rëndësishme në këtë vend, që dëshiron të ketë zë, të kontribuojë, të jetë pjesë e vendimmarrjes së Partisë Socialiste, që të angazhohet, të bëhet pjesë e një organizmi jetësor siç është Partia Socialiste, që gjeneron ide, program, veprim e zhvillim". /albeu.com/
Shtuar më 03/10/2015, ora 12:57
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori