Vrasja e Azem Hajdarit, merret vendimi për Sali Berishën si dëshmitar
Prokuroria i ka dorëzuar gjykatës shkresat e adresave të shumicës së dëshmitarëve që priten të thirren për të dëshmuar në gjykatë. Shumica e shkresave janë identifikuar nga ana e policisë së këtyre personave.

Gjykata vedosi të pranojë marrjen si prova shkencore 6 kaseta, dëshminë e Zenel Nezhës që është në Belgjikë, artikuj gazetash të marra nga mediat e shkruara dhe elektronike, 2 usb, pamje filmike të 98 te plagosurit, Neza me Haxhian.

Ndërsa ka mbetur pezull çështja e ish-kryeministrit Sali Berisha, ku trupa gjykuese ka hezituar, pasi ka vendosur që të shprehet në një moment tjetër.

Nuk u pranuan si dëshmitar Jaho Mulosmani, Sali Lusha, Fatos Klosi, Dem Dollapi. Kjo gjë u vendos edhe për Ylli Rakipin, Shaban Meminë. Gjykata pranoi kërkesëne e Sali Lushës të mos merret dëshmitar, pasi ka bërë sigurim padie.

Ndërsa vendosi që për Genc Hotin, ish-punonjës i SHISH, të pranohet kërkesa e prokurorit dhe të merret si dëshmitar. Sakaq është pranuar që dëshmojnë motrat Haklaj dhe Muharrem Haklaj.

Po ashtu, prokuroria kërkon marrjen si dëshmitarë të Ben Dollapajt, Agim Logos, mospranimin e Fetim Cakullit, Përparim Hykaj, të mos pyeten se janë pyetur me letërporosi dhe pranimin e Kujtim Hysos.

Trupa gjykuese e drejtuar nga Lazër Sallaku vendosi që të të pranojë kërkesën e prokurorit për marrjen e provave shkresore. Ndërsa për dëshmitarët raporti mjeko-ligjore i viktimës, procesverbalet e mbajtuar nga policia në vendngjarje akt-eksperimin e makinës. Letër-porosinë e pyetjes së Zenel Nezës në Belgjikë. Gjithashtu do të merret edhe deklarata e ish-kryeministrit Sali Berisha para ambasadas amerikane, apo materiale për postblloqet e ngritura nga policia pas ngjarjes, si dhe procesverbali i pyetjes se Jaho Mulosmanit në datë 6 maj 2001.

Izet Haxhia është dënuar si bashkëpunëtor në vrasjen e Azem Hajdarit në 12 shtator 1998. Ndërsa dëshmitari Zenel Neza nuk është pyetur asnjëherë për këtë dosje.

Prokurori i çështjes tha përpara trupës gjykuese u shpreh se “duke çmuar se ështe i vetmi dëshmitar në këtë ngjarje çmoj që ky shtetas te pyetet dhe të merret si dëshmitar pasi nuk i janë bërë pyetjet e duhura”.

“Pasi ai mund të jetë personi i vetëm që të njoh vrasësit e vërtetë dhe personat që kanë bashkëpunuar. Ky shtetas ka pasur hyrje dalje vitet e fundit nga sistemi Tims dhe përderisa ka hyre e dal së fundmi, nëse bëhet gjetja e tij është e mundur të paraqitet”, tha prokurori Dritan Nushi.
Shtuar më 06/11/2020, ora 14:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori