Voskopoja dhe Dardha mbulohen nga bardhësia, dëbora zbukuron Korçën

Rreshjet e dëborës kanë zbardhur Dardhën dhe Voskopojën
më shumë nga cdo zonë tjetër në qytetin e Korcës.

Intesitet rreshjesh u regjistrua në zonat më të larta të rajonit juglindor, sidomos në Dardhë. Në këtë fshat turistik, trashësia e dëborës ka aritur sipas të dhënave në disa vende deri në 40 centimetra.

Kjo e ka vështirësuar qarkullimin e mjeteve drejt Dardhës, sidomos kur numri I vizitorëve është më I madh në fundjavë. Rreshje dëbore kanë rënë edhe në zonat e tjera malore të Qarkut të Korçës si në Voskopojë, Qafën e Qarrit, Kapshticë, por trashësia në këto zona arin reth 10 centimetra dëborë shkruan korcareport.

Këtyre zonave të larta malore I referohen më tepër të dhënat mbi sasinë e rreshjeve për shkak edhe të qarkullimit më të madh të mjeteve e vështirësive që krijohen në to. Pavarsisht rënies disi të papritur të rreshjevedëborës nuk janë krijuar probleme në akset kryesore rrugore të rajonit të Korçës.
Shtuar më 18/11/2018, ora 18:31

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori