Virologu amerikan: Në frigorifer koronavirusi reziston më shumë!
Koronavirusi reziston në mënyrë të ndryshme, në varësi të sipërfaqeve.

Sipas studimeve të fundit, koronavirusi jeton në frigorifer, aty ku ruajmë ushqimet.

Virologu amerikan Warner Greene sugjeron dezinfektimin e ushqimeve para se të futen në frigorifer, por kjo sipas tij nuk është domosdoshmëri.

Megjithatë, jo të gjithë mjekët dhe shkencëtarët pajtohen me mendimet e tij: sugjerimet e virologut amerikan bazohen në një studim të vitit 2010, të realizuar në virusin Sars, i cili shafqi mbijetesë në mjedise me lagështi të pakët dhe temperatura që nuk kalojnë 4 °C.

Sars-CoV-2, siç njihet ndryshe koronavirusi, ndryshon në disa tipare nga ajo e epidemisë së ndodhur në vitet 2002 dhe 2003.

Siç tregojnë studimet mbi koronavirusin e përhapur në botë muajve të fundit, plastika është materiali mbi të cilin reziston më shumë, deri në të paktën 72 orë, megjithëse pas shtatë orësh ngarkesa virale përgjysmohet.Shtuar më 08/04/2020, ora 23:21

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori