Vettingu i përjashtoi, çifti Rovena Gashi dhe Dritan Gina nuk rikthehen dot në Sistemin e Drejtësisë
Pëlqej
“Shfuqizimin teresisht si te paligjshem te Vendimit me Nr.140 date 11.05.2018">2018 te Prokurores se Pergjithshme te Perkohshme Arta Marku «Per pezullimin nga detyra te Prokurores Rovena Gashi, ne Prokurorine e Pergjithshme te Republikes se Shqiperise»,deri ne perfundim te hetimeve ose gjykimit te procedimit penal me Nr.577/2018">2018 te Prokurorise prane Gjykates se Rrethit Gjyqesor Durres.

2) Shfuqizimin teresisht si te paligjshem te Vendimit me Nr.141 date 11.05.2018">2018 te Prokurores se Pergjithshme te Perkohshme Arta Marku «Per pezullimin nga detyra te Prokurorit Dritan Gina, ne Prokurorine prane Gjykates se Rrethit Gjyqesor Tirane», deri ne perfundim te hetimeve ose te procedimit penal me Nr.577/2018">2018 te Prokurorise prane Gjykates se Rrethit Gjyqesor Durres.

3) Pezullimin e zbatimit te Vendimit me Nr.140 date 11.05.2018">2018 dhe Vendimit me Nr.141 date 11.05.2018">2018 te Prokurores se Pergjithshme te Perkohshme Arta Marku, deri ne perfundim te shqyrtimit, me vendim te formes se prere, te ankimit te bere nga ana e Prokuroreve Rovena Gashi dhe Dritan Gina ndaj ketyre urdherave te paligjshem. Relatori: Amarildo Laçi Dispozitivi:1.Pranimin e padisë. 2. Shfuqizimin e vendimeve nr. 140, datë 11.05.2018">2018 dhe nr. 141, datë 11.05.2018">2018Prokurores së Përgjithshme për pezullimin nga detyra të prokurorëve Rovena Gashi dhe Dritan Gina.3. Shpenzimet gjyqësore i ngarkohen palës së paditur, Prokuroria e Përgjithshme.

4. Kundër vendimit mund të ushtrohet rekurs përpara Kolegjit Administrativ të Gjykatës së Lartë, brenda 30 ditëve, duke filluar nga e nesërmja e komunikimit të këtij vendimi të arsyetuar.Data e shpalljes:08-11-2018">2018”, thuhet në njoftim.

E shumta që mund të fitojnë me këtë vendim, thonë juristët, është vetëm një përkëdhelje sedre dhe ndonjë rrogë deri në momentin që është marë vendimi kundër Rovena Gashit nga shkalla e parë e vettingut, KPK. Askush nuk mund të rikthehet më apo të futet në sistemin e drejtësisë së re, nëse nuk kalon vettingun,- tha burimi. Të gjitha të tjerat janë… ëndrra të një dite vjeshte! /alpenews/
Shtuar më 09/11/2018, ora 20:04
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori