Vendimi në tetor, kush janë anëtarët e Komisionit të Venecias që kanë Metën në "dorë"
Raporti përfundimtar i KomisionitVenecias me konkluzionet në lidhje me kërkesën e mazhorancës për shkarkimin e presidentit Ilir Meta si dhe verifikimin e ligjshmërisë për zhdekretimin e datës 30 qershor, do të publikohet më datën 11 tetor.

Kështu pas përfundimit të takimit të sotëm me Komisionin Hetimor, përfaqësues të “Venecias” se pas fakteve të mbledhura u krijua edhe një ide mbi faktin nëse Meta ka shkelur apo jo ligjin me zhdekretimin e datës së zgjedhjeve.

“Takimet ishin të frytshme. Morëm informacionet e nevojshme dhe kemi krijuar një ide për çështjen. Opinioni do jetë gati më 11 tetor”, -tha një prej përfaqësuesve të Venecias, Kaarlo Tuori.

Delegacioni i KomisionitVenecias në Tiranë

1. Kaarlo Tuori-Drejtues i delegacionit
2. Grainne Mcmorroë- Juriste ndërkombëtare
3. Schnutz Rudolf Dürr- Kreu i divizionit për Çështjet Kushtetuese
4. Thomas Markert- Sekretar i Komisionit
Shtuar më 11/09/2019, ora 12:05

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori