Veliaj: Vota e 21 qershorit përkthehet në punë për qytetin
Banorët e bllokut të pallateve në rrugën “Vllazën Huta”, pranë Ministrisë së Jashtme, shumë shpejt do të kenë jo vetëm një rrjet modern ujësjellësi, por edhe një rrugë të re.

Bashkia e Tiranës dhe Ujësjellës-Kanalizime Tiranë kanë nisur punën për shtrimin e rrjetit të ri të ujësjellësit në këtë lagje, si dhe kryerjen e punimeve që do të vijojnë me asfaltimin e rrugës dhe pajisjen e saj me sinjalistikën e nevojshme.

Punimet u inspektuan nga kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili pasi u njoh me ecurinë e deritanishme të investimit, theksoi se ky është një standard i ri i punëve publike në Tiranë, në koordinim të plotë mes institucioneve.

“Ky investim vjen si risi në Bashkinë e Tiranës. Historia që kemi pasur deri më sot, ku një institucion shtronte rrugën, kurse tjetri e hapte për të vendosur tubacione, mbaron një herë e mirë sot. Do të thotë se nga tani e tutje, aty ku Bashkia e Tiranës punon për të rregulluar rrugën, fillimisht futet ujësjellësi për të riparuar kanalizimet dhe për të vendosur rrjetin e ri”, u shpreh kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.

Më tej, ai theksoi se ashtu siç është bërë praktikë tashmë edhe në lagje të tjera të Tiranës, ky investim vjen në formën e një shpërblimi për banorët e zonës për korrektesën dhe gatishmërinë e treguar në vazhdimësi në pagimin e taksave dhe detyrimeve të tjera ndaj bashkisë.

“Kjo është një ndër zonat që paguan në mënyrë korrekte faturat e ujit dhe dua t’u bëj thirrje gjithë qytetarëve se sa më korrektë janë, aq më shumë na mundësojnë që t’ua kthejmë këtë me investime”, tha Veliaj.

Gjithashtu, ai deklaroi se punimet që po kryhen në këtë zonë janë pjesë e një aksioni të madh që po zhvillohet nga UKT në zona të ndryshme të Tiranës, duke synuar zëvendësimin e rrjetit të shpërndarjes së ujit dhe shtimin e depove të ujit në zonat periferike të Tiranës.

“Kemi punuar shumë në Bathore, në Laknas, kurse në Sharrë jemi shumë afër përfundimit. Po ashtu, rrjeti i ujësjellësit në Yzberisht, i cili furnizon një pjesë të madhe të Tiranës, ka ecur me ritme shumë të kënaqshme”, shtoi kryebashkiaku Veliaj. Ai garantoi edhe një herë se besimin që qytetarët i dhanë kësaj administrate rreth një vit më parë, po përkthehet me punë në të mirë të qytetit.

“Dua t’u kujtoj gjithë qytetarëve se po mbushet rreth një vit nga 21 qershori kur u votua për të punuar në Tiranë. Pavarësisht pengesave, stërkëmbshave, sabotimeve, i garantoj gjithë qytetarët që jam i fokusuar që vota që dhanë në datën 21 qershor të përkthehet me punë, punë, punë”, përfundoi Veliaj.

Ndërkohë, drejtori i UKT-së, Redi Molla, theksoi se falë këtij investimi do të përfitojnë afro 200 familje, të cilat deri tani vuanin jo vetëm nga mungesa e ujit, por edhe nga problemet me pastërtinë e ujit që vinte nga rrjeti.

Në kuadër të investimeve të nisura në të gjithë qytetin e Tiranën për përmirësimin e shërbimit të ofruar, UKT sh.a ka filluar punën për ndërtimin e rrjetit të ujësjellësit në rrugën “Vllazën Huta”, pranë Ministrisë së Jashtme.

Ky investim i jep zgjidhje problemit të furnizimit me ujë të pijshëm për banorët e kësaj rruge, por njëkohësisht eleminon humbjet e shkaktuara në rrjet nga amortizimi dhe lidhjet e paligjshme. Bashkë me këtë rrjet do të ndërtohet edhe një pusetë komandimi, e cila do të manovrojë gjithë rrjetin në këtë segment rruge. /albeu.com/
Shtuar më 20/05/2016, ora 11:38

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori