UDHËZIMI/ Si do të verifikohen “xhepat” e gjyqtarëve dhe prokurorëve (FOTO LAJM)
Hyrja në fuqi e ligjit për “Vettingun” që mundëson një kontroll shumë më të detajuar dhe me pasoja të rënda ligjore për gjyqtarët dhe prokurorit ka bërë që ILDKP të nxjerrë edhe një udhëzim që parashikon procedurën se si do të verifikohen të dhënat e deklaruara nga këta zyrtarë.

Sipas këtij udhëzimi, gjyqtarët dhe prokurorët do të kenë nj muaj kohë për të deklaruar pasuritë e tyre dhe të të afermve, të cilat me pas do të jenë objekt i verifikimit nga ana e ILDKP-së.

"Dorëzimi i deklaratës së pasurisë duhet të bëhet nga vetë subjekti, në protokollin e ILDKPKI¬së, ku do të pajiset me vërtetimin përkatës për dorëzimin e deklaratës dhe fletën e inventarit për dokumentacionin justifikues bashkëlidhur deklaratës së pasurisë"., - thuhet në udhëzim.
Shtuar më 10/10/2016, ora 15:17

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori