U tall me vrasjen e shqiptarit, dënohet deputeti zvicerjan
Një deputet në qarkun Qarkut në Sitten/Sion është dënuar për deskrimin racor.

Pas rastit të një vrasjeje që kishte ndodhur në një xhami në St. Gallen, ai në rrjetet sociale kishte shkruar kështu: “Ne duam më shumë nga këto”.

Vrasja kishte ndodhur në muajin gusht të vitit 2014,ku edhe vrasësi ashtu dhe viktima ishin shqiptarë, shkruan Albinfo.ch.

Bazuar në këtë tekst, gjykata ka ardhur në përfundimin se këtu kemi të bëjmë me shkelje të nenit të diskriminimit në bazë race, siç e formulon Kodi Penal i Zvicrës.

Sipas gjykatës, në tekstin në fjalë, lexuesit mesatarë nuk kanë mundur të dallojnë ironinë.

Po ashtu sipas gjykatës, Addor, bazuar në përvojën e tij juridike dhe politike dhe stigmatizimin sistematik të islamit në javët para publikimit të këtij tëeet-i, ai duhej t`i kishte parasysh reagimet që mund të ngjallte postimi i tij.

Ky postim në Tëitter kishte shkaktuar përshtypjen se pjesëtarët e komunitetit mysliman janë inferiorë, pra më pak të vlefshëm se të tjerët.

Addor për këtë shkelje dënohet me gjobë prej 3000 frangash dhe me një dënim me kusht me para. /albeu.com/

Shtuar më 17/08/2017, ora 14:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori