Tronditëse, zbardhen turturat ç'njerëzore në kampin e Tepelenës
Ish-kreu i Arkivës në Ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi ditën e sotme ka publikuar një dokument që nxjerr në dritë trajtimin çnjerëzor në kampin e Tepelenes.

“Në kampin e internimit të Tepelenës kemi një sasi njerëzish që janë pothuaj krejt të zhveshur pse janë nga veriu dhe se kanë një pjesë të gjatë që rrinë në kampe (u duken mishrat).

Qëndrimi i tyre i zhveshur nuk bën qëndrim të mirë politik”’- thuhet mes te tjerash ne raport.

Nga Kastriot Dervishi

1951/Të internuarit e kampit nr.4 në Tepelenë

Në raportin e datës 30 korrik 1951 për gjendjen në kampet e internimit, të punës dhe në burgje, të kryetarit të Degës së Kampeve e Burgjeve në Drejtorinë e Policisë Popullore, në Ministrinë e Punëve të Brendshme, Sabri Sevrani, bëhet një përshkrim i përgjithshëm i gjendjes.

Në atë kohë, në Shqipëri ishin vetëm dy kampe pune të detyruar, nr.1 në Podgorie dhe nr.2 në Peqin, disa kampe internimi dhe disa burgje. Për gjendjen e vështirë në kampin nr.4 të Tepelenës, mjafton të lexohet pjesa e mëposhtme:

“Kampeve të internimit, të punës dhe një pjesë e të burgosurve që kanë shumë vjet në burgje, në lidhje me veshmbathjen, nuk u është dhënë asgjë deri më sot në bazë të ligjit nr.1188, datë 5.12.1950, ajo që u takon.

kampin e internimit të Tepelenës kemi një sasi njerëzish që janë pothuaj krejt të zhveshur pse janë nga veriu dhe se kanë një pjesë të gjatë që rrinë në kampe (u duken mishrat). Qëndrimi i tyre i zhveshur nuk bën qëndrim të mirë politik” /albeu.com/


Shtuar më 11/01/2018, ora 12:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori