Tha‡i: Rrjedha e takimit- konstruktive
Albeu.com
Delegacionet e Prishtin‰s dhe Beogradit n‰n drejtimin e z‰vend‰snegociatorit p‰r statusin e Kosov‰s, Albert Rohan, zhvilluan n‰ Vjen‰ bisedimet rreth decentralizimit.Kryetari i delegacionit shqiptar, Hashim Tha‡i, deklaroi para mediave se rrjedha e takimit ka qen‰ konstruktive. Pala shqiptare ka k‰mb‰ngulur tek plani i paraqitur prej saj p‰r decentralizimin, duke u fokusuar tek ‡‰shtjet q‰ kan‰ t‰ b‰jn‰ me integrimin e pakicave dhe ve‡an‰risht asaj serbe." An‰tari tjet‰r i delegacionit t‰ Kosov‰s, Ylber Hysa, tha se pala serbe ka parashtruar platform‰n e saj t‰ decentralizimit, por zoti Hysaj shtoi se pala serbe ka theksuar se nuk ‰sht‰ as p‰r ndarje as p‰r kantonizim t‰ Kosov‰s.

Lidhur me protest‰n e delegacionit serb ndaj pranis‰ s‰ zotit Tha‡i si drejtues i delegacionit t‰ Kosov‰s, zoti Tha‡i tha se ajo tashm‰ i takon s‰ kaluar‰s, e kaluar e err‰t q‰ nes‰r varroset me varrimin e Milloshevi‡it. N‰ p‰rfundim t‰ takimit zoti Albert Rohan tha se takimi i rradh‰s do jet‰ n‰ prill. Para takimit t‰ ardhsh‰m t‰ dyja delegacionet do t‰ njihen me nj‰ material p‰rmbledh‰s t‰ takimeve t‰ deritashme. rtk
Shtuar më 18/03/2006, ora 12:44
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori