Tenderat e ilaçeve, “Megapharm” padit Shalsin për shpifje
Pëlqej
Eduart Shalsi
Kompania farmaceutike "Megapharm", shpk, depozitoi sot pranë Gjykatës së Lartë kallëzimin penal kundër deputetit socialist Eduart Shalsi, për shpifje, dëmtim të imazhit të bërë botërisht për më shumë se një herë nga i akuzuari.
Në një deklaratë të kompanisë, thuhet se për disa ditë me radhë, Partia Socialiste, nëpërmjet deputetit Shalsi ka akuzuar Ministrin e Shëndetësisë Z. Vasili për favorizim të kompanisë farmaceutike "Megapharm" në tendera. Kompania Megapharm i konsideron deklaratat e deputetit Eduard Shalsi si fushatë të gjerë shpifjesh me qëllim denigrimin e figurës sonë dhe dobësimin financiar.

Gjatë vitit 2010 kompania 'Megapharm' shpk nuk ka marrë pjesë në
asnjë tender të organizuar nga Ministria e Shëndetësisë. Ajo ka marrë pjesë në tendera të hapur, transparent dhe elektronik, të zhvilluar nga çdo spital rajonal, në mënyrë të pavarur dhe të mbikqyrur nga Agjensia e Prokurimit Publik (APP).

Pretendimet e të kallëzuarit arrijnë në shifrën e 9 milion Euro
ndërkohë që ne si kompani jemi shpallur fitues vetëm me 3,2 milion Euro fond tenderimi dhe të gjitha këto janë lehtësisht te dokumentuara.
Pjesëmarrja në tendera tashmë është elektronike dhe rezultatet janë publike në faqen e APP dhe Buletinin përkatës me akses informativ per cilindo qytetar të Shqipërisë.

Ndërkohë, ne si kompani vlerësojmë se deklaratat e deputetit Shalsi nuk vijnë nga padijenia apo mungesa e informacionit prej tij, por me qëllim shpifjen dhe denigrimin e figurës sonë për qëllime të errëta, në dëm të 'Megapharm' shpk, duke u munduar t'u veshë deklarimeve shpifëse ngjyrime politike.
"Megapharm" shpk operon prej 16 vjetësh në tregun farmaceutik
shqiptar dhe që prej themelimit e në vazhdim është pronë e tre aksionarëve me të drejta dhe përqindje të barabarta pronësie.
Shtuar më 22/11/2010, ora 15:17
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori