Të prekurit nga kanceri i qafës së mitrës po shtohet me ritme të shpejta
Nje grup vajzash dhe grash te mbeshtetura nga Qendra per Europen Juglindore per Kontrollin e Semundjeve kane kerkuar mbeshtetjen e institucioneve shendetesore per te ndermarre hapa konkrete me programe qe parashikojne parandalimin e kancerit te qafes se mitres. Sipas të dhënave të fundit rastet e kancerit të qafës së mitrës po shtohen me ritme të shpejta në vendin tonë, për shkak të mungesës së kontrolleve të grave. Ministri i Shendetesise Ilir Beqja premtoi angazhimin e tij për këtë nismë."Shpreh mbështetjen time të fuqishme personale dhe të institucionit që unë drejtoj, për ndërtimin e koalicionit kombëtar dhe angazhimin, që brenda pesë vjetëve të zvogëlojmë në mënyrë drastike numrin e vdekjeve nga kanceri i qafës së mitrës dhe t'u japim gjeneratave të ardhshme të grave dhe vajzave një mundësi të barabartë për të punuar shëndetshëm dhe për të punuar pa sëmundjen e kancerit të qafës se mitrës", tha Beqja. /albeu.com/
Shtuar më 06/11/2013, ora 15:39

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori