Të ndihmojmë gazetarin Arbër Sela që vuan nga leucemia akute
Ky qe shikoni ne foto eshte kolegu yne gazetari 29 vjecar, Arber Sela. Ne pamundesi te apelit nga Arberi, babai i tij Maksi, mes lotësh kërkon ndihmë për shërimin e Arberit, invalid i plote, i prekur nga një sëmundje e rrezikshme, e quajtur "Trombocitopenia ef gingivoragji seminema testi dex", leucemi acute, cila i rrezikon atij jetën.

Nga ana e mjekeve kjo semundje eshte cilesuar si nje semundje e rende, teper e rralleqe prek nje ne dhjete mije persona.

Arbëri është i shtruar në QSUT, por vecse një ndërhyrje e specializuar e cila kryhet në spitale po të specializuara jashtë shtetit, i mundëson atij jetën. ndërhyrja sipas mjekëve specialist është transplant të palcës kurrizore.

Babai i pacientit ka apeluar për ndihmë nga gjithë shoqëria dhe institucionet shtetërore në Fier. Deri në mesditë thirrjes së tij i është përgjigjur kompania Albpetrol, ndërsa mjaft shtetas individë dhe biznesmen janë të lutur sipas tij të ndihmojnë për të shpëtuar një jetë. Sipas Maksi Selës, Ministria e Shëndetësisë po mundëson dërgimin e tij në Turqi, por udhëtimi si dhe shërbimet dytësore, duhet të paguhen nga familja e Arbërit, gjë që është e pamundur, pasi familja nuk përballon shumën prej dhjetë milionë lekësh.

Më shumë se 20 persona kanë dhuruar gjak. Ndërkohë që epikriza është dërguar në Turqi në Ministrinë e Shëndetësisë. Gjëndja shëndetësore është shumë e rënduar. Dhe thirrja për jetë e Arbërit, gazetarit të palodhur, babait të një fëmije 40 ditësh është kritike dhe në kufijtë e së paimagjinueshmes.

Shoqata e gazetarëve Profesionistë Qarku Fier, i uron atij shërim të shpejtë, ndërsa Apelon në emër të gjithë gazetarëve ndaj shoqërisë, biznesit drejtuesëve të pushtetit. Të ndihmojmë Arbërin ta rikthejmë atë në jetë, në profesion dhe pranë familjes dhe djalit të tij të mitur.
Shtuar më 09/04/2015, ora 16:09

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori