Subashi: Nëse nuk punoj si gjyqtare do të merrem me politikë
Dëshira Subashi
Pas 9 vitesh si nënkryetare e Komisionit Qëndor të Zgjedhjeve, Dëshira Subashi e sheh veten në politikë në rast të moskthimit në detyrën e gjyqtares.

Ish numri dy i KQZ-së, shprehet në një intervistë për “Ora News” se shpeson që Presidenti i Republikës, dhe Këshilli i Lartë i Drejtësisë të mundësojë kthimin e saj në gjykatë në respekt me kodin zgjedhor që përcakton se anëtarët e KQZ-së në përfundim të detyrës së tyre kthehen në postet që kanë mbajtur më parë.

Megjithatë, ambicia për poltike duket se e josh. “Dua të besoj se do të rikthehem në detyrën time si gjyqtare që është e përcaktuar edhe në ligjin zgjedhor. Me përfundimin e mandatit si anëtare e KQZ-së krijohet detyrimi i rikthimit tim në detyrë. Unë uroj që KLD-ja dhe Presidenti të më kthejnë në detyrë si një dëshmi që institucionet kushtetuese zbatojnë ligjin. Kjo është një garanci për anshmërinë e anëtarëve të KQZ-së” tha Subashi.

Kodit Zgjedhor u garanton 7 ish-anëtareve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve detyra të ngjashme me ato që kanë pasur më parë.

Megjithatë, politika duket se mbetet ambicie kryesore për antërat e KQZ-së, pak ditë më parë, ish krue i KQZ-së, Arben Ristani mori detyrën e Zv.ministrit të Brendshëm. /albeu.com/
Shtuar më 25/10/2012, ora 15:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori