Studime në SHBA, ambasada zbulon fushat dhe kriteret e aplikimit
Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës pranon aplikimet për vitin akademik 2018-2019 për programin Fulbright për studentë të huaj deri në 15 qershor 2017">2017.

Programi Fulbright u jep mundësi profesionistëve të rinj dhe studentëve të diplomuar për të vazhduar studimet pas-universitare në Shtetet e Bashkuara.

Bursat u akordohen kandidatëve që shfaqin më së miri përkushtim në detyrë si në sektorin publik dhe atë privat, si edhe potencial për të sjellë një qasje pozitive në të ardhmen e Shqipërisë, në bazë të një niveli të lartë konkurrence.

Fushat e Studimit

Shkenca natyrore dhe sociale

Agrikulturë

Inxhinieri

Biznes

Ekonomik

Administrim Publik

Administrim Shëndetësor

Letërsi dhe gjuhësi

Psikologji

Bibliotekonomi

Kërkime arsimore

Juridik

Teatër/Balet

Arsim

Gazetari

Kohëzgjatja e grantit

Kjo bursë është e vlefshme për një ose dy vite akademike në një universitet në Shtetet e Bashkuara për të përfituar një diplomë master. Pjesëtarë të familjes mund të lejohen të shoqërojne kandidatin sipas rastit dhe plotësimit të kritereve. Kandidatët janë të detyruar të kthehen në Shqipëri për të paktën 2 vjet pas përfundimit të Programit.

Kërkesat për kualifikim

Diplomë universitare me të paktën 4 vite të plota studimi (ose 3+1, 3+2 sipas procesit te Bolonjës);

Minimumi 2 vite eksperiencë profesionale në fushën e studimit;
Aftësi të dukshme drejtuese

Nivel i përshatshëm i gjuhës angleze (580 ose me shumë në provimin e TOEFL) – dhënia e provimit të TOEFL-it nuk është detyrim në momentin e aplikimit;

Kombësi shqiptare

Limiti i moshës: 40

Personat që janë aktualisht të regjistruar në programet e studimit ne Shtetet e Bashkuara, të punësuar, të martuar me shtetas amerikanë, ose që kanë aplikuar për të emigruar, kanë kërkuar azil në shtet tjetër nuk janë të ligjshëm për të aplikuar.

Dispozitat financiare

Bursa e programit Fulbright garanton shkollimin, pagesë mujore për jetesë, libra dhe mjete shkollore, udhëtim vajtje ardhje në institucionin mikpritës. Bursa e programit Fulbright nuk rinovohet.

Procedura e aplikimit

Forma e aplikimit për programin Fulbright duhet plotësuar në mënyre elektronike, këtu.

Aplikimet duhen dërguar jo më vonë se data 15 Qershor 2017">2017.
Aplikimi i plotë përfshin:

Formën e aplikimit (gjeneruar nga sistemi online)

Kopje të noterizuar të diplomës universitare dhe listës së notave nga të gjitha institucionet akademike e ndjekura më parë (një kopje)

Tre letra reference

Curriculum Vitae

Letër nga punëdhënësi që konfirmon punësimin

Kopje e pasaportës

Kopje të çertifikatave nga kurse të kryera më parë (të vlefshme për fushën e studimit)

Pasi të plotësoni aplikimin online ju duhet ta printoni dhe ta postoni bashkë me dokumentat e tjera plotësuese në adresën e mëposhtme jo më vonë se data 15 Qershor 2017">2017.

Fulbright Program

Public Affairs Office

U.S. Embassy

Rruga Elbasanit, Nr. 103

Tirana

Për informacion të mëtejshëm kontaktoni: Zyra e Marrëdhënieve me Publikun, Ambasada Amerikane, Tiranë 04 224-7285, email [email protected] ose faqen tonë në Facebook.

Kujdes: Aplikimet që do të dorëzohen ose postohen pas datës 15 Qershor 2017">2017, apo të dërgohen si dokument Google ose We tranfer nuk do të merren në konsideratë!Shtuar më 02/04/2017, ora 16:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori