Soreca si Yuri Kim: Fusni në lista kandidatë të pastër
Ambasadori i BE Luigi Soreca, i ka bërë thirrje partive politike për të futur në lista kandidatë të pastër.

Ai shprehet se është përgjegjësi e drejtuesitpartive për të siguruar istat e kandidatëve me standardet më të larta.

“Diskutime si ato të sotmet janë thelbësore për të drejtuar votuesit dhe kandidatët në procesin demokratik. Unë pres që partitë politike të angazhohen me rekomandimet e OSBE-së dhe të mos lejoj që iniciativa e sotme demokratike shumë e shëndetshme të mbetet pa vëmendje.

Drejtuesit e partive kanë një përgjegjësi ligjore dhe morale për të siguruar listat e kandidatëve me standardet më të larta të integritetit. Shqipëria meriton ligjvënësit të cilët do të mbështesin BE axhenda e reformave për luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar,” shkruan Soreca.

Shtuar më 23/02/2021, ora 12:53

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori