Soreca: Qeveria të marrë në konisderatë komentet tona për median
Delegacioni i BE Luigi Soreca dhe Komisioni Europian, kanë shqyrtuar projektligjin për median i hartuar nga qeveria shqiptare dhe po përgatitin komentet e tyre.

Ambasadori i BE në Tiranë Luigi Soreca në një prononcim për RTSH-në ka theksuar se presin që qeveria të shqyrtojë komentet e bëra prej tyre.

“Ne e dimë që Këshilli i Ministrave ka miratuar një projektligj të medias. Si delegacioni i BE-së ashtu edhe Komisioni Europian kanë përgatitur opinionin e tyre në lidhje me këtë dhe kjo ka ndodhur në fakt në pranverën e këtij viti” tha Soreca.

“Ne në fakt po shikojmë dhe po e shqyrtojmë nga afër dhe me vëmendje, projektligjin e mediave i cili do të kalojë në Kuvend në muajin shtator, do të vijojmë ta bëjmë këtë punë me vëmendje dhe me të gjithë partnerët tanë. Ky është një projektligj shumë i rëndësishëm, ne po përgatisim komentet tona, të cilat do t’ia dorëzojmë qeverisë dhe jemi të sigurt që qeveria më pas do t’i marrë ato në shqyrtim me vëmendjen dhe kujdesin që ato meritojnë” nënvizoi ambasadori i BE në Tiranë Luigi Soreca.

Kujtojmë, se ky projektligj do të sillë gjoba dhe deri në pezullim të ushtrimit të aktivitetit në rast se mediat do të raportojnë lajme të reme, apo të njohura ndryshë si "fakë neës".


Shtuar më 11/07/2019, ora 11:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori