Sondazhi për zgjedhjet: E majta merr 49 %, e dhjathta 40 %
Pëlqej
Në prag të zgjedhjeve të përgjithshme në Shqipëri, Vizion Plus ka publikuar të dhënat e sondazhit të realizuar nga instituti italian Piepoli. Sipas këtij sondazhi koalicioni i majte do të marrë me 49% të votave në të gjithë vendin. Ndërsa koalicioni i djathtë, nëse do të votohej sot, do të fitonte vetëm 40% të votave.

Sondazhi nxjerr fituese dhe si force politike Partinë Socialiste me 40% të votave kundrejt 35% të Partisë Demokratike.


Sondazhi sjell orientimin e votës së shqiptarëve në prag të procesit elektoral të 23 qershorit. 1651 intervista të realizuara sy me sy në të gjithë territorin shqiptar, përbëjnë kampionin e përzgjedhur nga ky institut për të arritur në rezultatet përfundimtare.

Sondazhi ka pyetur shqiptarët se si e vlerësojnë punën e qeverisë aktuale. Si konkluzion thuhet se shumica janë të pakënaqur me punën e ekzekutivit shqiptar. 60% mendojnë se qeveria nuk po shkon në drejtimin e duhur. Të pasigurt nëse po bëhen hapa pozitivë janë 17 përqind e të intervistuarve. Të kënaqur janë 7 përqind. Ndërsa 16 përqind e tyre nuk kanë një opinion.

Tjetër pikë e sondazhit, që është jetesa në Shqipëri, sjell rezultate pesimiste. 32 përqind e të anketuarve mendojnë se në Shqipëri jetohet keq, ndërsa 29 përqind janë përgjigjur se jetohet shumë keq. Më optimistë janë 17 përqind e shqiptarëve që flasin për një jetesë të mirë. Ndërsa 7 përqind jetojnë shumë mirë. 16 përqind e të anketuarve nuk kanë një opinion mbi këtë pyetje. /albeu.com/
Shtuar më 09/05/2013, ora 11:13
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori