Sondazhi i SOROS: Studentet seks me pedagoget per te kaluar provimin
Albeu.com
Nje sondazh i organizuar nga fondacioni Soros me 1.300 studente ben publik per here te pare edhe kete fenomen ne auditoret e shkollave tona te larta. Studentet te kerkuara seksualisht nga pedagoget per te kaluar provimin.Rreth 53 per qind e studenteve te pyetur kane pohuar raste te tilla, ndersa dukuria duket me e shprehur ne Universitetin e Elbasanit ku pergjigje pozitive per pyetjen kane dhene 74 per qind e studenteve. Jo me pak i shprehur eshte fenomeni dhe ne Universitetin Politeknik te Tiranes, ku raste te abuzimeve seksuale jane pohuar nga 63 per qind e studenteve. Perqindja eshte marre me e ulet kur pyetja eshte bere direct. Gjithsesi keto konkluzione kane shokuar dje kreret e universiteteve dhe fakulteteve, te pranishem ne publikimin e sondazhit. Nje pjese syresh i kane kundershtuar ne pergjithesi te dhenat e studimit, duke vene ne dyshim besueshmerine e pyetesoreve per te bere pergjithesime te tilla, ndersa disa nga rektoret dhe dekanet e kane konsideruar te turpshem edhe ekzistencen e pohimeve te kesaj natyre qe cojne te mendosh pranine e ketyre fenomeneve te turpshme ne auditore. Ne rang universitetesh 53 per qind e studenteve te pyetur pohojne se kane degjuar raste te abuzimit seksual, 45 per qind jane shprehur se nuk jane ne dijeni te fenomenit dhe serish dy per qind kane abstenuar ndaj kesaj pyetjeje. Ne nivel universitetesh 74 per qind e studenteve te Elbasanit konfirmojne abuzimin seksual ne auditore, duke perfaqesuar dhe shumicen e pergjigjeve pozitive per kete pyetje. Ne kete menyre fenomeni eshte pranuar masivisht dhe ne Universitetin Politeknik (nga 63 per qind e studenteve), ne Universitetin e Tiranes nga 54 per qind dhe ne Vlore 50 per qind. Ndersa nje vleresim direkt i situates jep te dhena me pak te frikshme. 6 per qind e studenteve te pyetur ne menyre direkte nuk kane ngurruar t'i pergjigjen po pyetjes nese jane kerkuar seksualisht nga pedagoget e tyre. Keshtu 6 per qind kane thene po dhe 2 per qind kane hezituar, duke mos shprehur asnje qendrim rreth kesaj teme. Pergjigjet pozitive direkte jane mbledhur kryesisht ne Universitetin Bujqesor, ku 12 per qind e studenteve kane pranuar faktin. Me pas renditet Akademia e Arteve, ku 10 per qind e studenteve pohojne se jane kerkuar seksualisht nga pedagoget per te kaluar ne provim. Me 8 per qind eshte shprehur ky pohim ne Universitetin e Elbasanit, 5 ne ate te Tiranes, 5 ne Politeknik. Por, sic u tha, rezultatet jane me befasuese ne menyren indirekte te te pyeturit. Ku studentet qe kane pranuar nje fenomen te tille ne auditore kane qene shumefishi i te dhenave te mesiperme. Gazeta Shqiptare
Shtuar më 12/05/2005, ora 13:27
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori