SKANDALI/ Tregjet dhe supermarketet shqiptare, të mbushura me mish kancerogjen nga Brazili
Pak ditë më parë skandali i zbuluar nga BBC se Brazili ka eksportuar mish të kalbur drejt Evropës dhe Azisë tronditi mbarë tregjet.

Po si paraqitet situata në Shqipëri?

Emisioni BOOM investigoi pikat e shumicës dhe supermarketet, të cilat janë të mbifurnizuara me mish derri, gici, pule dhe fileto deri dhe pule nga Brazili.

Sipas të dhënave të AKU, plot 17.558 ton mish janë importuar nga viti 2015-2017 nga Brazili në Shqipëri.

Gazetari: Doja të pyesja për mish me shumicë.

Shitësi i pikës së shumicës: Çfarë mishi?

Gazetari: Mish viçi, gici.

Shitësi i pikës së shumicës: Ehe, po!

Gazetari: I ke tek magazina?

Shitësi i pikës së shumicës: Ti çfarë do të marrësh se kështu..

Gazetari: Unë erdha më shumë për të pyetur në fakt.

Shitësi i pikës së shumicës: Për çfarë do me e përdor ti?

Gazetari: E dua sepse kam hapur një kopësht fëmijësh dhe thashë..

Shitësi i pikës së shumicës: Po ti më thuaj mua këtu. Aty nuk ka

mish viçi, vetëm mish derri, fileto derri, fileto pule.

Gazetari: Doja të dija është mish vendi apo mish..

Shitësi i pikës së shumicës: Importi or burrë.

Gazetari: Importi ee, kryesisht nga…

Shitësi i pikës së shumicës: Brazili!

Gazetari: Nga Brazili? Fileto gici mish Brazili.

Shitësi i pikës së shumicës: Po, ka dhe fileto pule.

Gazetari: Nga Brazili është edhe fileto pule?

Shitësi i pikës së shumicës: Po.

Shitësja e dyqanit: Çfarë do të marrësh ti?

Gazetari: Jam i interesuar për mish por më tha (shitësi i pikës së shumicës) që më shumë janë mish Brazili, më tha mund ti shikoj dhe këtu. Mund ti shikoj?

Shitësja: Po.

Gazetari: Domethënë dhe këto janë të Brazilit?

Shitësja: Po.

Gazetari: Kush ecën më shumë Brazili apo..

Shitësja: Jo, varet kush është mishi më i mirë pa dhjam, më i butë.

Gazetari: Të Brazilit shitën më shumë, kanë më.

Shitësja: Fileto Brazili, Brazili është kjo.

Gazetari: Po pula, e Brazilit?

Shitësja: Po, po, po.

Gazetari: Po kjo?

Shitësja: Po këtë e ke Brazil dhe këtë Brazil.

Gazetari: Këto janë braziliane?

Shitësja: Po.

Gazetari: Nga Brazili është dhe kjo?

Shitësja: Po.

Gazetari: Po këtu braziliane janë dmth?

Shitësja: Po, të gjitha këto, pulat janë braziliane. Ka ecurinë më të madhe, tregëtia më e madhe e mishit bëhet në Brazil. Është rritur kostoja sepse e tërheq Kina shumë Brazilin, se ne nuk ka na gjë për furnitorë ai, Shqipërinë jo. I merr Kina shumë, prandaj janë rritur çmimet.


Shtuar më 27/03/2017, ora 19:41

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori