SKANDAL/ 150 punëtorë turq të viktimizuar në Shijak
Skandal shtetëror dhe skandal abuziv me rindërtimin. "150 punëtorë turq janë viktima në Shqipëri" raportojne mediat turke, një ngjarje kjo e denoncuar edhe nga banorë të Shijakut në qarkun e Durrësit.

150 punëtorë turq të ngujuar në Shijak presin pagat për 3/4 muaj punë të papaguar.

Punëtorë të ardhur nga Turqia si nënkontraktorë për ndërtimet e banesave të dëmtuara nga tërmeti presin prej muajsh pagat por në këmbim të një pune prej 3 muajsh autoritetet iu ofrojnë vetëm 50 euro, një test COVID, biletën dhe kushte të mjerueshme strehimi.

Shteti nuk ka paguar asgjë pavarësisht lidhjes së kontratës dhe punonjësit kanë mbetur në mes të rrugëve të Shijakut dhe strehohen në kushte çnjerëzore.

Të 150 punëtorët janë pa asnjë dokument leje pune apo siguracion për një proces të tillë për rrjedhojë edhe konsullata turke ngre shpatullat pasi nuk ka si ndërhyn për një proces të paligjshëm për 150 punëtorët turq të papaguar.

Kryetari i Bashkisë së Shijakut, Ministri Ahmetaj, dhe autoritetet përkatëse duhet të japin shpjegime për sa më poshtë:

1- A është transparente kontrata e lidhur me kompaninë Pepa dhe Dimar? Ku është e afishuar si kontratë?
2- Nëse nënkontraktorët janë nga shtete të huaja a kanë detyrimin t’i pajisin me dokumenta specialistët dhe në rast mospagesash kush garanton? Po në rast aksidentesh?
3 - Në kohën kur qindra firma shqiptare janë në sfidën e mbijetesës, dhe papunësia në vend është e madhe, cila është aresyeja që përdoren 150 punonjës të huaj dhe pa dokumente pune? Ka të bëjë me evazion dhe fshehje bilanci pagesash?
Shtuar më 10/01/2021, ora 13:05

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori