Shtatzënë në kohë koronavirusi, ja çfarë duhet të dini
Nëse jeni shtatzënë në këtë pandemie, mos u shqetësoni.

E rëndësishme është që edhe nëse nëna është e prekur me koronavirus, fëmja nuk mund të infektohet pa lindur.

Edhe për gratë shtatzëna, si për gjithë të tjerët këshilla kryesore është higjiena. Është shumë e rëndësishme larja e duarve me sapun për 20 sekonda. Shmangni prekjen e syve, gojës apo hundës dhe gjithashtu njerëzit.

Distancimi social është shumë i rëndësishëm për pakësimin e përhapjes. Hidratohuni dhe pushoni mjaftueshëm për të forcuar sistemin imunitar.

Nëse nëna zbulon se është e prekur nga coronavirusi, a duhet i porsalinduri të rrijë larg saj?

Disa përfaqësues të mjekësisë në Kinë apo SHBA rekomanduan izolimin e të vegjëlve nga nënat e tyre të infektuara, të tjerë, përfshi këtu OBSH-në, këmbëngulin që nëna të ushqejë të voglin me gji, por duke marrë masa, si vendosja e një maske.

Më shumë se 200 milionë gra shtatzënë në të gjithë botën janë një risk potencial për t’u infektuar me Covid-10 dhe studimet janë ende në fillimet e tyre përsa i përket nivelit të rrezikut që paraqitet tek to apo tek të porsalindurit.

Lajmi i mirE rëndësishme është që edhe nëse nëna është e prekur me koronavirus, fëmja nuk mund të infektohet pa lindur.

Edhe për gratë shtatzëna, si për gjithë të tjerët këshilla kryesore është higjiena. Është shumë e rëndësishme larja e duarve me sapun për 20 sekonda. Shmangni prekjen e syve, gojës apo hundës dhe gjithashtu njerëzit.

Distancimi social është shumë i rëndësishëm për pakësimin e përhapjes. Hidratohuni dhe pushoni mjaftueshëm për të forcuar sistemin imunitar.

Nëse nëna zbulon se është e prekur nga coronavirusi, a duhet i porsalinduri të rrijë larg saj?

Disa përfaqësues të mjekësisë në Kinë apo SHBA rekomanduan izolimin e të vegjëlve nga nënat e tyre të infektuara, të tjerë, përfshi këtu OBSH-në, këmbëngulin që nëna të ushqejë të voglin me gji, por duke marrë masa, si vendosja e një maske.

Më shumë se 200 milionë gra shtatzënë në të gjithë botën janë një risk potencial për t’u infektuar me Covid-10 dhe studimet janë ende në fillimet e tyre përsa i përket nivelit të rrezikut që paraqitet tek to apo tek të porsalindurit.

Lajmi i mirë në gjithë këtë, është se Covid-19 deri më tani nuk ka shkaktuar asnjë komplikim tek fëmijët, përfshi këtu të sapolindurit.

në gjithë këtë, është se Covid-19 deri më tani nuk ka shkaktuar asnjë komplikim tek fëmijët, përfshi këtu të sapolindurit.

Shtuar më 03/07/2020, ora 18:01

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori