Shqiptarët të lirë të ngrenë flamurin Kombëtar në Malin e Zi, reagon Meta
Ka reaguar edhe Presidenti i Republikës Ilir Meta, lidhur me miratimin në Kuvendin e Malit të Zi, për t’ju garantuar pakicave kombëtare e drejta dhe liria e zgjedhjes, përdorimit dhe vendosjes publike të simboleve kombëtare.

"Një hap i rëndësishëm në drejtim të respektimit të të drejtave të pakicave dhe në dobi të forcimit të kohezionit social dhe kontributit të tyre në ndërtimin e shtetit të së drejtës", theksoi Meta në mesazhin e tij, bërë publik në Facebook.

Mesazhi i plotë i Presidentit Meta:

"Përshëndes miratimin në Kuvendin e Malit të Zi të Ligjit për Zgjedhjen, Përdorimin dhe Shfaqjen Publike të Simboleve Kombëtare për t’ju garantuar pakicave kombëtare e drejta dhe liria e zgjedhjes, përdorimit dhe vendosjes publike të simboleve kombëtare, si dhe kremtimi i festave të tyre kombëtare. Ky ligj, që priste miratimin që prej vitit 2017 u garanton komunave ku shqiptarët përbëjnë 5% të popullsisë shënimin e festës kombëtare".

"Një hap i rëndësishëm në drejtim të respektimit të të drejtave të pakicave dhe në dobi të forcimit të kohezionit social dhe kontributit të tyre në ndërtimin e shtetit të së drejtës".

"Përgëzime jo vetëm partive politike shqiptare por të gjithë institucioneve në Malin e Zi që kontribuan në miratimin e këtij ligji të rëndësishëm".
Shtuar më 28/12/2019, ora 17:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori